30 jan. 2014

recept: ZTRDG.nl


hi
ik merk dat ik echt te vaak update, maar ik heb gewoon zo veel te vertellen! ik heb nu namelijk alweer 2 volgers op bloglovin!! als je dit leest bedankt Lexi! want door jou zijn mijn volgers in aantal verdubeld! -klinkt al een stuk beter-  en neem zeker even een kijkje op haar blog!

maar nu ik heb een super leuke site ontdekt met allemaal lekkere recepten. Mijn eerste ontmoeting met ZTRDG was een ansichtkaart met daarop een recept. later kwam ik hem nog een keer tegen bij Dwaze Zaken alleen waren daar jammer genoeg de ansichtkaarten op. om jullie kennis te laten maken  heb ik hier al een voor proefje: CHEESECAKE! -mijn favoriete taart/cake-


cheesecake

met bloedsinaasappels

gebak | nagerecht | ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 1 uur en 30 min.

Nu kopen:

Voor de bodem:, 135 g chocolade digestives, 40 g boter, Voor de vulling:, 675 g roomkaas, 225 g suiker, ½ zakje vanillesuiker, 35 g bloem, 75 g zure room, 3 kleine eieren, springvorm (20 cm Ø), ovenslee waar de springvorm in past, 3 bloedsinaasappels, 2 el suiker

Straks koken:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes met de boter fijn en verdeel het over de bodem.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met de mixer de roomkaas in ca. 3 min. met de suiker en vanillesuiker zacht. Klop de bloem en vervolgens de zure room erdoor. Voeg de eieren er 1 voor 1 door en klop nog even tot een glad mengsel. Giet het mengsel op de koekbodem. Zet de springvorm in de ovenslee en vul deze met heet water tot de vorm half onder staat. Zet het geheel in de oven en bak ca. 45 min. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog ca. 30 min.
De cake mag licht gekleurd zijn. Laat de cake afkoelen.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Zeef de partjes uit het sap en kook het sap met de suiker tot siroop. Voeg de partjes toe en laat afkoelen.
Serveer de taart (de volgende dag, is die nog lekkerder) met de bloedsinaasappel.
ze zetten trouwens niet alleen ongezonde recepten online, ook heel veel (lekkere) gezonde recepten!
vertel het me als je hem gemaakt hebt of als je een van de andere recepten van ZTRDG.nl hebt gemaakt


bron: x 

1 opmerking :