29 jan. 2014

DIY: scrubhi!
ik heb me aan mijn belofte gehouden, want het is nu Woensdag! en dat betekend dat ik de DIY: scrub online zet. ik heb hem gister met mijn zusje gemaakt en ondertussen foto's gemaakt die zul je tussen de stappen door zien zodat je ook een "beeld" er bij hebt.
werking:
Deze scrub kun je gebruiken voor je huid en je gezicht. Door de natuurlijke ingrediënten is het ook niet erg als de scrub per ongeluk in je ogen komt. Je kunt de scrub gebruiken als je puistjes hebt, maar ook gewoon om je gezicht te reinigen -zoals alle scrubs eigenlijk doen-. hier even per ingrediënt zijn werking: 
 Citroen: verstrakt de poriën en egaliseert je huid. 
 Suiker: verwijdert dode huidcellen en reinigt de poriën. 
 Olijfolie: geneest littekens.
 Honing: voorkomt toekomstige breakouts. 
nodig:


-1 en een halve citroen
-1 en een half kopje suiker (kristal, basterd, enz)
-1 eet lepel olijf olie
-1 eet lepel honing
-1 schaaltje
-1 eet lepel
-1 mes
-1 klein bakje of potje (om je scrub in te bewaren, hoeft niet perse)


(sorry voor het slechte licht, ik moest het gewoon af hebben dus heb ik het in de avond gedaan :)

aller eerst moet je de suiker in een schaaltje doen. ik heb hier een beetje weinig -bleek later té weinig- dus daar mag je lekker veel van doen!


Dan kan je de citroen snijden. ik heb maar 1 helft gebruikt, omdat ik dus ook te weinig suiker had. de andere helft hebben we gebruikt voor het avond eten.


nu moet de olie erbij..... ja wat heb ik daar nog over te vertellen?!


als laatste ingrediënt: de honing. hier heb ik ook weer een beetje weinig van genomen.


oh ja, bijna vergeten tussen elke stap even goed roeren vooral bij de olie!zo ziet het er uit op de hand. ik dacht dat het heel stroperig zou zijn, maar dat valt wel mee !
in tegen stelling het is een heel dun papje geworden (hoe zou dat nou komen?!) dus voor iedereen: van suiker mag je er heeeeeel veel in doen!laat het mij weten als je het hebt gemaakt of als je het gaat maken stuur een comment/opmerking ik lees ze allemaal!


bron: x 

7 opmerkingen :