18 jan. 2014

DIY: washi tape

ik probeer de laatste tijd om wat langere artikels te schrijven. dus heb ik hier niet 1 DIY in verwerkt, maar wel 3 leuke DIY's! ik hoop dat jullie dit leuk vinden om te lezen!
bij een aantal bloggers kwam het al online: washi tape, ik ben fan! je kunt er echt zooooo veel leuke DIY's mee maken. een zoals er onder de titel staat dit is ook een DIY blog, dus mag dit zeker niet ontbreken!

versier je waxinelichtje:

dit is een kleine DIY, maar wel leuk en geeft toch net dat kleine beetje extra sfeer aan je kaarsjes + je hoeft geen leuke houder meer te kopen want hij is los nu ook leuk!

nodig:
- washi tape
- waxinelichtje
pak je waxinelichtje en bind er een stuk washi tape omheen. nu je de lengte van de washi tape weet kun je hem in de juiste lengte afknippen of scheuren. plak het stukje washi tape op het aluminium randje van je kaars je en klaar. Deze DIY heeft niet zoveel uitleg nodig en is ook even simpel om te maken. 


bron: x 


nail art:

Deze DIY is ook niet heel moeilijk. hij komt van Jaimi en omdat ik hem erg moeilijk vind om zelf uit te leggen stuur ik je maar meteen door naar haar artikel wel heb ik voor jullie een foto van mijn resultaat:


voor de duidelijkheid ik heb de DIY gedaan met fabric tape. dat is een soort washi tape alleen dan van stof. fabric tape is onder andere te koop bij HEMA je kunt er ook washi tape kopen.

notitie boekje:

dit idee komt van de Hema zelf. vorig jaar hadden ze een actie met washi tape. bij besteding aan ?,00 voor school spullen krijg je een rolletje tape. ze hadden toen ook allemaal tips door de reclame heen staan over wat je met washi tape allemaal kunt doen. ik vind het zo jammer dat ik deze folder heb weg gegooid. Heeft een van jullie hem nog thuis liggen? In die folders stond ook het idee om je notitie boekje versieren. dit is ongeveer de zelfde DIY alleen dan op mijn eigen manier!
nodig:
- washi tape
- notitie boekje (je kunt ook een schrift gebruiken)
- eventueel nog stickers of ander versiersel

pak het notitie boekje en schets licht (zo kun je het later weer uitgummen) met potlood waar je de tape wilt. plak daarna de tape op de juiste plek. probeer de foute lijnen die je met je potlood getekend hebt weer weg te gummen. als laatst kun je er nog kleine versieringen aan toe voegen. wat dacht je van: stickers, pailletten, oude postzegels -voor een scrap-book idee of kralen.
je kunt op tumblr of pinterest heel veel leuke idee├źn vinden voor je notitie boekje.


bron: x info:

bij de HEMA en opschrijfboekjes.nl verkopen ze washi tape.  Bij Opschrijf-boekjes hebben ze een groter assortiment, maar het is ook iets duurder dan bij de Hema.


vonden jullie dit leuk om te lezen? gebruik jij vaak washi tape? vertel het in een comment/reactie dat vind ik heel leuk om te lezen!
xo Pleun

4 opmerkingen :